ГЛУМИЦА Мира Бањац могла би да буде у врху изборне листе коју ће да предводи ДС на предстојећим ванредним парламентарним изборима - сазнају "Новости".
Према нашим информацијама, Бојан Пајтић и руководство демократа разматрају опцију да у предизборну трку укључе што више звучних имена из јавног живота, а славна глумица би могла да буде и симболични "носилац" њихове кампање.
Та идеја је тек у повоју, пошто врх ДС о свим кадровским питањима и о расподели листе кандидата тек треба да разговара са свим коалиционим партнерима, када буде познат састав њиховог тима.
Иначе, Мира Бањац је званично приступила демократама у јулу 2014. године, након што је на прочеље странке дошао Пајтић. У круговима ДС у Новом Саду, где глумица и живи, потврђено нам је из више извора да се њен ангажман за изборе припрема, али нису хтели да открију која политичка "улога" ће јој бити додељена.
Наводно, разматра се чак и опција да она буде под редним бројем један на изборној листи, али то није дефинитивно утврђено.
Глумица јуче за "Новости" није желела ни да потврди ни да демантује спекулације до којих смо дошли, али, судећи по њеним порукама када је учлањена у ДС, не би било изненађење да прихвати ангажман. Тада је рекла:
- Време је такво да нико нема право да буде по страни.
Мира Бањац је већ више од десет година близак Пајтићев сарадник, пошто је од 2006. године ангажована као његов саветник за културу.

УЗ ДС, ХИГЛ И БАЛАШЕВИЋ
Отприлике у исто време када се у ДС учланила Мира Бањац, странци је приступила и наша пливачица Нађа Хигл. Она се чак активирала и у свакодневном страначком животу, преузевши функцију министарке спорта у влади у сенци демократа. Међу министрима у сенци је још познатих личности, попут редитељке Јелене Балашевић, Зорана Лутовца, Миодрага Стојковића...