Најкраћа молитва на свету може и планине да помери!


Псалам 50:

"Помилуј ме, Боже, по великој милости својој, и по обилју милосрђа свога очисти безакоње моје. Опери ме сасвим од безакоња мога, и од греха мога очисти ме, јер ја знам безакоње своје и грех је мој стално преда мном.

Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних, да се оправдаш у речима својим и да победиш кад ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја.

Јер гле, истину лјубиш, и јавлјаш ми незнано и тајно свемудрости своје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу белји од снега. Дај ми да чујем радост и веселје, да се прену кости потрвене.

Одврати лице своје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце ми чисто саздај, Боже, и дух прав обнови у мени.

Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и духом владалачким учврсти ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и непобожни ће се обратити Теби.

Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога; обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста ће моја казивати славу Твоју. Јер да си хтео жртве, принео бих; за жртве палјенице не мариш.

Жртва Богу је дух скрушен; срце скрушено и смерно Бог неће презрети. По благости својој, Господе, чини добро Сиону, нека се подигну зидови јерусалимски.

Онда ће Ти бити миле жртве правде, приноси и жртве палјенице; тада ће метати на жртвеник Твој теоце".

Уздај се у Бога и победићеш сваки проблем: Поучна прича оца Тадеја! Кад зло снађе вас и вашу породицу: Најкраћа молитва на свету може и планине да помери!

ЛеЗ 0010166


УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

ПОСЕБНЕ СТРАНИЦЕ | Посвећене Несаници

 

22. август 2023. Касно ноћу


Једна од мојих бивших животних сапутница, повела ме је мрачним лавиринтом града. Куда? Зашто?... Да би ме суочила са многим рачвама урушених лавиринта?Немирима.Несаницама. ...


*  *

Плаћајући му путовања бродом у Индију (1841) и егзотичне крајеве, породица је покушавала да га одврати од боемског живота. Узалуд. Из тих искустава настају познате песме из "Цвећа зла" као што су "Једној Креолки", "Човек и море", па чак и славни "Албатрос". Када се вратио у Париз, добио је велико наследство које му је омогућило живот париског дендија. Скупа гардероба, париски бистрои, експерименти са хашишом и опијумом постају свакодневне потребе песника. Заљубљује се у Жану Дивал, хировиту и неверну жену, која га је инспирисала за песме јаког еротског набоја. До 1844. потрошио је половину наследства.

Да би зарадио, пише критике и есеје у часописима. Његови рани радови о савременицима Ежену Делакроа и Гиставу Флоберу сматрају се студијама сјајне сензибилности и критичарског умећа.

А онда је дошла 1857, преломна година у Бодлеровом животу и, може се рећи, у историји поезије. Издавач Огист Пуле-Маласи објављује "Цвеће зла"! Већина Парижана није ни стигла да види књигу у излозима књижара када се прочула вест о суђењу песнику и издавачима тих "ласцивних и сатанских" стихова. Оптужен је за увреду верског и јавног морала. Иако је суђење назвао "смешном авантуром" и "комедијом", убрзо је донета пресуда којом се Бодлер кажњава са 300 фунти због увреде јавног морала, а шест песама из збирке проглашено је забрањеним (Литаније Сатани, Лета, Накит...).извор:видети опширније

 


 

 

 

 

       Колико је фамозни и контраверзни француски песник Бодлер био  антиципатор данашњих времена? 

"Cvijeće zla" prvi put izdato s Bodlerovim korekcijama

Neke od glavnih tema zbirke su seks i smrt, što se u Bodlerovo vrijeme smatralo skandaloznim. Takođe je dotaknuta i lezbijska ljubav, tuga, korupcija u gradu, izgubljena nevinost, teškoća življenja i vino...

Novo izdanje "Cvijeća zla" izdato je samo u 1.000 primjeraka a dokument je kupila 1998. godine francuska Narodna biblioteka za pola miliona eura i do sada nijedan izdavač nije pokazao interesovanje da izda tu knjigu.

Bodler je izdao knjigu 25. juna 1857. godine i nekoliko dana kasnije pozvan je u policijsku stanicu zbog vrijeđanja javnog i vjerskog morala u pjesmama.

Ipak, pjesnik je znao da će njegovo djelo preživjeti.

"Sve odbijaju, moj inovativni duh čak i moje znanje francuskog jezika. Ismijavam se svim tim budalama i znam da će zbirka, uz sve svoje vrline i mane, naći put do intelektualne javnosti i stati rame uz rame s poezijom Viktora Igoa, Teofila Gotjea, pa čak i Bajrona", navodi se u Bodlerovom pismu majci u julu 1857. godine.

Neke od glavnih tema zbirke su seks i smrt, što se u Bodlerovo vrijeme smatralo skandaloznim. Takođe je dotaknuta i lezbijska ljubav, tuga, korupcija u gradu, izgubljena nevinost, teškoća življenja i vino. U nekim pjesmama se primjećuje slikovit prikaz osjećaja za mirise kako bi se probudio osjećaj nostalgije za prošlost i intimu.

Šest pjesama, poput "Litanije Satani", bile su izuzete iz narednog izdanja zbirke i kasnije ponovo vraćene.

 


 

Ко ће преживети ове бурне и мучне године које долазе? Поезија? Литаније?

Нови варвари не долазе. Они су дошли пре последњег потопа....

 

...

Свашта се може наћи на интернету данас. Ово је публикованона једном блогу.

 

 Anonym18. August 2023 um 21:42

Im Mai 2016 wurde öffentlich bekannt gegeben, dass sich viele Rabbiner in Israel auf die Ankunft des Antichristen und den neuen Tempelbau zu Jerusalem vorbereiten. Der Oberrabbiner Israels, David Lau, verlangt nun dringend die Errichtung des III. Tempels auf dem Tempelberg, für die eine „Neue Weltreligion". Das Ziel ist es, in der biblischen Endzeit die Prophezeiungen zu erfüllen, die mit der Wiederkunft des Messias zu tun haben. Eine Voraussetzung dafür ist ein letzter Weltenbrand oder Weltkrieg, aus dem die von 'Gott' (JHWH, Moloch, Baal) auserwählten Menschen - die Chabad Lubawitscher Chassiden - gerettet werden, während der Rest zugrunde gehen soll. Wichtig hierbei ist die absichtliche Manipulation der Ereignisse. Aus meiner jetzigen Sicht ist das nämlich eindeutig der Fall, weil hinter den Fassaden der Religionen ganz andere Ziele verfolgt werden. Es scheint vielmehr so zu sein, dass hinter den 3 Hauptreligionen Christentum, Judentum und Islam die gleichen Kräfte wirken. Die einzelnen Religionen werden nun geschickt gegeneinander ausgespielt, um das wahre Ziel der „Einen Weltreligion" zu erreichen. Der Satanismus soll dann die neue Weltreligion werden. Angeführt wird dieser Kult von den obersten Priesterkasten der jeweiligen Religionen. Im Hintergrund laufen satanische und okkulte Praktiken sowie Magie und Pädophilie im großen Stil ab. Diese verrückte Priesterkaste dürfte durch eine Art energetische dämonische Besetzung ((Horus) gesteuert werden. Die anderen Angehörigen der Elitefamilien werden durchgehend Mind-Control-Maßnahmen unterzogen und von Kindheit an misshandelt und traumatisiert. Sie werden auf diese Weise gefühllos genug, um in diesen Kreisen akzeptiert zu werden. Eine Schlüsselrolle in diesm Geschehen spielen zusätzlich auch die Jesuiten, als zeitweise Verbündete der Chabad
Lubawitscher Chassiden.
Carlos Alberto

 ....

 Анонимоус18. Авг 2023 у 21:42 У мају 2016. је јавно објављено да се многи рабини у Израелу припремају за долазак Антихриста и изградњу новог храма у Јерусалиму. Главни рабин Израела Давид Лау сада хитно захтева успостављање ИИИ. Храм на гори храма, за који постоји "нова светска религија". Циљ је да се испуне пророчанства у библијским последњим временима која се односе на повратак Месије. Предуслов за то је последњи светски пожар или светски рат , од којих „Божји (ИХВХ, Молох, Баал) изабрани народ – Хабад Лубавич Хасиди – треба да се спасе, док остали нестану. Овде је важно намерно манипулисање догађајима. Из моје тренутне перспективе, ово је Јасно је да је тако јер се иза фасада религија следе потпуно другачији циљеви. Уместо тога, изгледа да исте силе делују иза 3 главне религије хришћанства, јудаизма и ислама. Појединачне религије се сада вешто играју  једна против друге како би се постигао истински циљ „једне светске религије”. Сатанизам ће тада постати нова светска религија. Овај култ воде највише свештеничке касте дотичне религије. У позадини се одвијају сатанистичке и окултне праксе, као и магија и педофилија у великим размерама. Верује се да је ова луда каста свештеника контролисана неком врстом енергичне демонске окупације (Хорус). Остали чланови елитних породица су стално под контролом ума и злостављани и трауматизовани од детињства, постајући довољно отупели да живе у овим круговима Језуити такође играју кључну улогу у овом процесу, јер су понекад савезници Хабада

 Лубавитцхер Хасидс. Царлос Алберто

 

..........

 Како је допло до тога да се Мик Џегер "сажали" на Непоменика? Постоји анегдотски чланак на ову тему.

  Доступан је на јутубе

The Rolling Stones - Sympathy For The Devil (Official Video) [4K]

(наставља се)

02296


 

Нема коментара:

Популарни постови

ИЗ СЕНКЕ