УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

уторак, 27. октобар 2015.

Лавиринт тајне старих заната, кроз тзв. "последње коментаре"

карактеристичан извод

...Србија ипак мора да живи са својим аферама, јер без њих није била ни једног јединог дана. У центру најновије нашао се градоначелник српске метрополе Синиша Мали, а податке о његовом скривеном богатству објавио је Крик. (Ево похвале за Стевана Дојчиновића.)

Градоначелник је, наводно, купио 24 стана у летовалишту близу Черномореца, а да ништа од тога није пријавио Агенцији за борбу против корупције. Тај пазар је само део гласина о мутним радњама које неки везују за име овог угледног Београђанина, уз неизбежне офшор зоне и Девичанска острва.
Мали је прво послао комуналну полицију на новинаре, а после се извињавао. Затим је тврдио да је на папиру о апартманима у Черноморецу његов потпис кривотворен.
Шта се, после свега, има догодити? Слутим да ће Мали бити невин, пакосно оклеветан и чист као суза. Сумњам да ће владајућа група дирати у једног од својих, јер су у том случају сви изложени. Или скоро сви.
_____________________

ПОСЛЕДЊИ КОМЕНТАРИ

Стеван Драча | 27/10/2015 11:06
Дијагноза аутора Политике је интелигентна, духовита и тачна. Наша елита пуна је разних паланачких пробисвета и замлата, а политика као занат јесте параван за невероватне проневере и богаћења. За то не треба бити паметан, довољна је сервилност према вођи и потпуна безобзирност. Све се то оправдава јавним говором са највишег места како је "народу све боље". Крајње је време да народ то сазна и осети, али док премијер заташкава афере својих дворјана, само ће нам празна обећања и остати
     Коментар на чланак  Љ. Стојадиновића (Политика)

**
Декс патриота | 27/10/2015 10:41
Мигранти ће долазити све док Ангела Меркел не каже јасно и гласно "Стоп". Тада ће за кратко време мигранти бити заустављени.
         Коментар на чланак  Б Јакшића "Толеранција нетолеранције"

**
Већина земаља ЕУ је признала Косово. Истовремено све владе Србије, од 2000, позивају нас да са европског пута не скренемо
Дух деведесетих кола Београдом. Прилично је модификован, али је ту! Кези нам се и плази. Многи од нас (ипак, не сви) опазе га с времена на време. У нешто измењеном облику, као што рекох.
Редови за хлеб и млеко замењени су редовима за пензије; естетика телевизије „Палма” ријалитизована је на неколико телевизија с националном фреквенцијом; књига Мире Марковић продаје се на киосцима као ћетен-алва; аутобуси ГСП-а модернији су од оних из деведесетих, али када их ускоро буду префарбали у црвено, приближиће им се и у естетском смислу; на концу, гужве у тим истим ГСП „бусплус” конзервама изазивају код корисника ефекат сардине у рафинисаном уљу. Као и деведесетих. Додуше, у технолошки напредном, климатизованом и рафинисаном комфору – како и доликује 21. веку.
Срђан Д.Н. | 25/10/2015 02:49
По изјави председника САН-у Косово дефакто и дејуре није више Србија. Од човека на тој функцији, када се већ решио да даје изјаву, очекује се да каже КО је тај или КО су ти у Србији коме треба да захвалимо за то. Косово је постало то што јесте не само по себи, а тако некако испада по тој изјави.
_
Aleksandar Marić | 24/10/2015 16:54
Bravo. Zbog ovakvih tekstova i kupujem Politiku. Devedesete su se vratile po mnogo čemu ali me neizmerno užasava licemerje koje vlada unutar izvršne vlasti. Neće proći mnogo kada će nas mnogi iz vlasti, koji danas tvrde kako Srbija nikada neće priznati Kosovo, uveravati kako se to moralo učiniti da bi se otvorilo neko poglavlje iz evropske agende.
_
Урош Л. | 24/10/2015 18:32
Да, видим да је почела опсежна кампања одбране "слободе говора" председника САНУ, која је тобоже у опасности. Председник државе је све лепо рекао. САНУ треба да изађе са својим јединственим ставом поводом признања државности тзв. Косова Репубљик. Видим и такође да екстремни левичари не одустају од идеје да силом освоје неприкосновену власт у Србији. Но, једну ствар треба да знате, лажна господо. Семе српске душе ће на српским земљама вечито клијати изнова и изнова, све док не буде процветало у најлепши цвет, ма колико год пута га ви затирали.
_
Deda Djole | 24/10/2015 21:35
Bravo Borise, lepo srocen i prijatan clanak.
Podrska i vama i Vladimiru Kosticu
tacno kao prstom u pekmez | 24/10/2015 23:35
Dokle te floskule o devedesetim? Mnogo se promenilo, i devedesete nisu kao sto su zuti hteli da budu. Sine, odrasti, vreme je.
       итд. и томе слично. Господин чланкописац, Б. Јашовић,  има врло, врло  занимљиву (да не кажем баксузну публику, судећи према броју коментара - 13, )
**

Нема коментара:

Популарни постови

ИЗ СЕНКЕ